NK foto doorz 700px breed met rwb balk4Welkom op mijn persoonlijke website, DE plaats waar ik mijn grote passie deel voor het wielrennen en het continent Afrika! Hoewel de site inmiddels een stuk verder is ontwikkeld, is deze oorspronkelijk ontstaan door mijn deelname aan de 5e Tour d’Afrique in 2007, een wielerwedstrijd / expeditie dwars door Afrika van Caïro naar Kaapstad. Oftewel, van noord naar zuid over 12.000 km, in 95 etappes door 10 landen.

Waarom nam ik toen deel aan de meest extreme koers ter wereld? Natuurlijk moet je behoorlijk maf zijn van fietsen. Toen ik 14 jaar was nam ik al deel aan mijn 1e wielerwedstrijd, geïnspireerd als ik was door de locale wielerheld uit mijn dorp destijds, Johan van der Velde. Nu op mijn 45e heb ik er nog steeds lol aan om in de weekeinden, of door de week, ergens in het land aan het vertrek te staan bij de Amateurs. Dat wat betreft het wedstrijdelement.

Wat mij verder in de Tour d’Afrique aansprak was de fysieke en mentale uitdaging, het avontuur, het continent Afrika met al haar verschillende culturen. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Het was echter bovenal het invullen van een belofte aan een helaas veel te vroeg gestorven bijzonder mens en vriend, Vincent Straatman – 27 februari 1969 – 25 juli 2003. Vincent (zie In Memoriam) overleed aan de spier- zenuwziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS).

Nog voordat de 1e Tour d’Afrique in 2003 werd gehouden zaten Vincent en ik al te brainstormen over hoe je wellicht met een dergelijk evenement extra aandacht zou kunnen krijgen voor deze nog steeds relatief onbekende en onbegrepen, maar zeer ingrijpende terminale ziekte. In 2007 heb ik hier eindelijk invulling aan kunnen geven. Samen met Stichting ALS Nederland resulteerde dit in actie “Tour d’ALS”. Behalve mijn eigen site nodig ik u dan ook van harte uit om eens de site van Stichting ALS Nederland te bezoeken.

Twitter